top of page
Culinaire vakantie Dordogne

PÉRIGORD NOIR - DORDOGNE

Het is niet voor niets dat de Dordogne wordt gezien als één van de mooiste delen van Frankrijk; De rivieren en het prachtige groene en glooiende landschap.
Tout Pour le Goût ligt in de Périgord Noir, eigenlijk het mooiste stukje van de Dordogne en op een steenworp van het schitterende Sarlat-la-Canéda.
In onze directe omgeving vind je bijna 1000 kastelen, talloze grotten, rivieren, parken, musea... eigenlijk te veel om op te noemen. Kom jij bij ons de Périgord Noir ontdekken?

Moestuin Dordogne

Activiteiten

Wanneer je je vakantie bij Tout Pour le Goût doorbrengt, heb je natuurlijk alle middelen tot je beschikking om culinair helemaal los te gaan. Je verblijft per slot van rekening in het land van de eenden, ganzen en truffels. Onze complete buitenkeuken staat tot je beschikking en je kunt ook één van de kookworkshops volgen die wij wekelijks aanbieden.
Heb je even geen zin om te koken? Schuif dan bij ons aan tijdens onze Table d´hôtes avond. Verder hebben we een heerlijk zwembad om in af te koelen, een grote moestuin om lekker in rond te wandelen. En er is een speelveld met verschillende speeltoestellen. 

Maar de Périgord Noir heeft nog heel veel meer te bieden! Het prachtige Sarlat-la-Canéda ligt op tien minuutjes rijden. Zin om actief bezig te zijn? Er beginnen fiets- en wandelroutes direct vanaf ons domein. Of huur een kano en ga peddelen op de Dordogne of de Vézère. Toevallig een hele warme, of juist regenachtige dag? Ga dan eens op ontdekking in één van de vele grotten die de Périgord te bieden heeft.  

Dordogne vakantie
Kaas Selectie

Lokale markten

De Dordogne staat bekend om de vele kastelen en schitterende dorpjes. Alsof je rechtstreeks de Middeleeuwen binnenstapt, vind je bijna elke dag van de week wel ergens een markt in één van de dorpjes bij ons in de buurt. Struin lekker rond, proef al het moois wat er groeit en bloeit in dit mooie stukje Frankrijk, of strijk neer op een terrasje en geniet van de sfeer en prachtige omgeving. Voor een overzicht van alle markten in onze omgeving kun je kijken op pagina 53 van onderstaand magazine.

Lokale boeren

In de directe omgeving van Tout Pour le Goût vind je verschillende lokale producenten. Er zijn talloze eenden- en ganzenfokkerijen waar je voor een rondleiding terecht kunt. Maar je kunt ook samen met de boer en zijn hond de truffelboomgaard in, op zoek naar het zwarte goud van de Périgord.
Maar onze regio heeft nog veel meer te bieden. Wat dacht je van heerlijke kazen van de lokale geitenboerderij. Of lokale walnootolie, vers van de pers. Wist je trouwens dat er ook échte kaviaar uit de Périgord Noir komt?  

Wij hebben veel leuke adresjes voor je, dus wil je graag op zoek naar culinaire verdieping? Vraag het ons!

Lokale boer Dordogne
croustous4_edited.jpg

Fête de la Truffe

Truffel festival

Festivals

In de regio van rivieren, kastelen en lekker eten, draaien de festivals en evenementen natuurlijk ook grotendeels rond die thema’s. Zo worden in januari de traditionele truffelmarkten gehouden en in maart viert men het ganzenfeest. In april wordt het fantastische ‘Chateaux en Fête’ gevierd waarbij de talloze kastelen van de Dordogne de deuren openzetten en activiteiten organiseren.
In de zomer zijn er de markten en dorpsfeesten en september staat bekend om ´Les journées du Goût et de la Gastronomie´ in Sarlat. In november is er het filmfestival van Sarlat en in december worden de beroemde kerstmarkten gehouden.
Zoals je ziet, houdt het eigenlijk niet op in de Périgord Noir. Dus niet alleen in de zomer is er bij ons genoeg te beleven!

Ontdek alles over de Périgord Noir

bottom of page