top of page
Ofyr vakantie

OUTDOOR COOKING

De beleving van koken met vuur in de Franse buitenlucht. Dat is toch eigenlijk al vakantie op zich? Om het nóg leuker te maken, hebben wij een compleet ingerichte buitenkeuken voor je klaar staan. Hier vind je alles wat je nodig hebt om de mooiste lokale producten op de állerbeste manier klaar te maken. Wil je er meer over leren? Volg dan één van de workshops!

Ofyr vakantie
The Bastard Multi level

Wij zijn heel blij om te zien dat steeds meer mensen ontdekken hoe leuk en lekker het is om met vuur te koken. Maar we zien ook dat veel mensen er doorgaans niet zoveel tijd voor hebben. Tijdens je vakantie heb je eindelijk tijd om lekker te kokkerellen, maar dan is een kamado van 90 kilo toch vaak iets teveel van het goede om mee te slepen naar het zonnige zuiden. Om die reden hebben wij alles al voor je neergezet in Frankrijk. Maar dan ook echt álles!
In onze compleet uitgeruste buitenkeuken staan 6 large kamado´s van The Bastard, een houtoven en een Ofyr opgesteld. Je vindt er niet alleen alle bbq tools die je je maar bedenken kunt, maar ook Forged messen en de beste elektrische keukenapparatuur. Hier kun je culinair helemaal los, lekker zelf op je eigen (vakantie)tempo, of onder begeleiding van ons, tijdens een workshop.

Moestuin Dordogne

Koken met vuur moet toch wel één van de mooiste dingen zijn; De geur van het brandende hout, verse ingrediënten en een subtiel rooksmaakje. Dan hebben we het nog niet eens over de beleving van koken met vuur, heerlijk in de buitenlucht spelen met de elementen.

Bij ons gaat de liefde voor koken met vuur heel ver en we steken dan ook maar al te graag de barbecue aan. Al bijna 10 jaar kookt Jelmer op professionele basis met vuur. Hij is een officiële pitmaster van The Bastard en Ofyr en heeft in die jaren talloze workshops gegeven aan professionals en liefhebbers om hun barbecuekunsten naar een hoger niveau te tillen. Lotte raakte jaren geleden ook besmet met het barbecue virus en heeft zich in de tussentijd gespecialiseerd in heerlijke groentegerechten en desserts van de barbecue.

The Bastard vakantie

Introductie in de buitenkeuken

Om tijdens je gehele verblijf gebruik te kunnen maken van de complete buitenkeuken, bieden wij, buiten het hoogseizoen, altijd een bbq introductie aan. We leggen dan uit waar alles staat en hoe alles werkt. Deze introductie is verplicht als je gebruik wilt maken van al onze faciliteiten.

Ofyr vakantie

Mini masterclass & lunch van het huis

In het hoogseizoen bieden wij op de dag na aankomst (elke zondag) een gratis mini masterclass aan. Hierin leggen we alles uit over de werking van de kooktoestellen en apparatuur in de buitenkeuken. We vertellen je ook waar alles ligt en hoe je bepaalde ingrediënten het beste kunt bereiden. Tevens kun je met jouw gezelschap genieten van een lunch van het huis die we tijdens deze workshop voor je bereiden! Wanneer je deze masterclass hebt gevolgd, mag je gedurende je gehele verblijf onbeperkt gebruikmaken van alle kookapparatuur, The Bastards, houtoven en de Ofyr. 

Ofyr Bastard vakantie

Wanneer je de introductie of masterclass volgt, kun je tijdens je gehele vakantie gebruik maken van:

 

  • The Bastards, Ofyrs, houtoven en onze andere outdoor cooking materialen.

  • Alle tips en kennis van Jelmer & Lotte; een van de twee of allebei zijn elke dag van 16.00 uur tot 21.00 uur aanwezig (in het hoogseizoen) zodat je alle vragen kunt stellen. 

  • Alle keuken apparatuur. Van sousvide sticks en vacuümeer apparaten tot keukenmachines en staafmixers. 

  • Onbeperkt houtskool en hout*.  

  • Geniet van de verse groenten en kruiden uit onze moestuin (tegen een kleine vergoeding).


We zijn zuinig op onze spullen, maar ook zeker op jou als gast. Daarom vinden wij het belangrijk dat iedereen weet wat hij of zij doet. Tijdens de introductie of masterclass wijzen we je ook op de gevaren van koken met vuur, maar we leggen je vooral uit hoe het veilig kan, zodat je verantwoord en ontspannen aan de slag kunt gaan. Ook tijdens mogelijke droogte in het hoogseizoen.

*Wanneer de lokale overheid wegens droogte besluit om open vuur te beperken, kunnen wij de Ofyrs helaas niet gebruiken.

WIJ BIEDEN UITDAGENDE OUTDOOR COOKING WORKSHOPS AAN VOOR JONG EN OUD. TIJDENS ZO'N WORKSHOP GA JE AAN DE SLAG MET DE MOOISTE LOKALE INGREDIËNTEN VAN HET SEIZOEN IN COMBINATIE MET DE OFYR EN DE KAMADO'S VAN THE BASTARD. JE GAAT WERKEN MET VERSCHILLENDE BARBECUE TECHNIEKEN, MAAR OOK MET DIVERSE KEUKENAPPARATUUR. WIJ LEGGEN JE ALLES UIT. VAN DE BASIS TOT DE MEEST GECOMPLICEERDE TECHNIEKEN DIE JE KUNT TOEPASSEN OP DE OFYR EN THE BASTARD, ZODAT JIJ DE ULTIEME SMAAKBELEVING UIT JE INGREDIËNTEN KUNT HALEN.

OOK ALS JE STRAKS WEER THUIS BENT!
 

WORKSHOP LUNCH

3 gangen lunch 

Een drie uur durende workshop waar je basistechnieken van The Bastard en Ofyr leert.
Elke dinsdag 12.00 uur tot 15.00 uur vanaf 6 personen tot maximaal 14 personen. 
€35,00 per persoon

Bbq workshop Dordogne

WORKSHOP KIDS tot 12 jaar

Menu lunch / diner

Een twee uur durende workshop waarbij kinderen aan de slag gaan in de moestuin en met de mini barbecue. 
Elke dinsdag tijdens de workshop tijden van de volwassenen.
Lunch: €15,00
Avond: €20,00

BBQ workshop kids

WORKSHOP DINER

4 gangen diner

Een drie uur durende workshop waar je gevorderde technieken van The Bastard en Ofyr leert. Elke dinsdag 18.00 uur tot 21.00 uur vanaf 6 personen tot maximaal 14 personen. €50,00 per persoon

Ofyr vakantie

WORKSHOP PRIVÉ

Op maat gemaakt

Samen met jou bespreken we de wensen en stellen wij een workshop op maat voor je samen. We denken graag met je mee!

The Bastard vakantie
bottom of page