top of page
Culinaire vakantie Dordogne

FACILITEITEN

Bij ons waan je je in een klein stukje Frans paradijs waar de rest van de wereld even een stuk minder belangrijk is. Het belangrijkste van een ontspannen vakantie is volgens ons, dat heel veel dagelijkse dingen er even niet toe doen. Wij doen ons uiterste best om dat voor jou te realiseren.

Moestuin Dordogne

Onze accommodaties zijn van alle gemakken voorzien. De glampingtenten, chalets en gîte zijn volledig ingericht en uitermate comfortabel. We hebben de bedden heerlijk vers voor je opgemaakt als je aankomt.

Na een lange rit begrijpen we dat je niet ook nog eens een maaltijd wil koken. Wanneer je in het hoogseizoen op zaterdag aankomt, kun je 's avonds lekker bij ons aanschuiven. 

De plekken op ons domein zijn ruim en bieden veel privacy. Auto's staan netjes op de parkeerplaats, dus je hebt geen last van verkeer langs je tent. Wel zo veilig en ook heerlijk rustig.

We begrijpen overigens dat je niet helemaal losgekoppeld wilt zijn van de buitenwereld. Daarom kun je op ons terras bij de buitenkeuken gebruik maken van gratis Wifi met hoge bandbreedte. Op de rest van ons terrein is 4G beschikbaar.

Glamping Dordogne
The Bastard vakantie

Table d'hôtes

Wij steken zaterdag zelf de barbecue aan om tegen een betaling voor jou ons Fête du Canard te verzorgen. Want buitenkoken vinden wij zelf natuurlijk ook erg leuk! Wij zijn groot fan van de Franse keuken, maar laten ons ook zeker inspireren door de wereldkeuken. Reserveren is nodig. Dit kan door een e-mail of een appje te sturen of meld het ons even persoonlijk.

Dordogne culinair stokbrood

Broodservice & Winkel

Naast de buitenkeuken vind je onze kleine winkel. Hier kun je alles vinden wat je nodig hebt om bijvoorbeeld een dagje lekker niet de deur uit te hoeven. Van (dry aged) vlees voor op de barbecue tot kruiden, pekelzout, jam, bieren en wijnen van lokale producenten. Groenten nodig? Dagelijks ligt de verse oogst uit onze moestuin in de winkel!  

Wil je ontbijten met een verse baguette of een croissantje van de lokale bakker? Van mei tot en met september bieden wij onze broodservice aan. Noteer elke dag je bestelling en stop deze voor 17.00 uur in de brievenbus bij onze winkel. Dan zorgen wij (en de bakker natuurlijk) dat jouw verse broodjes de volgende ochtend voor je klaar liggen.

Vlees The Bastard

Dry aged Meat

Een bijzondere vakantie vraagt om een bijzonder stuk vlees. In onze eigen dry-aging kast hangen wij de mooiste stukken rundvlees die wij vers geleverd krijgen van lokale boeren.
Bij een nauwkeurig gecontroleerde temperatuur en luchtvochtigheid laten we dit vlees rijpen voor een periode van 28 dagen. Hierdoor wordt het vlees nóg malser en de smaak veel intenser.
 
De voorraad is beperkt, dus reserveer jouw stuk vlees via e-mail of direct bij het boeken van je vakantie. 

Focaccia The Bastard

Outdoor cooking introductie en workshops

In het hoogseizoen bieden wij op de dag na aankomst (elke zondag) een gratis masterclass aan. Hierin leggen we alles uit over de werking van de kooktoestellen en apparatuur in de buitenkeuken. We vertellen je ook waar alles ligt en hoe je bepaalde ingrediënten het beste kunt bereiden. Wanneer je deze masterclass hebt gevolgd, mag je gedurende je gehele verblijf onbeperkt gebruikmaken van alle kookapparatuur, The Bastards, houtoven en de Ofyr. 

Op dinsdag bieden we twee (betaalde) verdiepende workshops aan voor jong & oud. Jelmer begeleidt de volwassenen in de wereld van BBQ en buitenkoken en de kids gaan samen met Lotte een leuk menu maken.

moestuin Dordogne

Moestuin

Potager is het Franse woord voor moestuin. En die potager is er! Op ruim 400 vierkante meter verbouwen wij de meest uiteenlopende groenten en fruit. Het milde klimaat van de Dordogne zorgt ervoor dat wij het gehele jaar kunnen oogsten uit onze tuin. Van meloenen tot radijsjes en van prei tot perziken. De oogst vind je dagelijks in onze winkel.

Heb je vragen over de moestuin? Jelmer vertelt je er graag alles over!

Zwembad glamping Dordogne

Samen spelen

Tijdens je vakantie mag je doen waar je zin in hebt! Niets moet, alles mag. En spelen hoort daar natuurlijk bij!
In de buitenkeuken mag je natuurlijk spelen met eten en vuur, maar wat dacht je van dobberen in ons grote zwembad? Op ons speelveld vind je diverse speeltoestellen en er is ook ruimte genoeg om een spel te spelen wat je zelf hebt meegenomen! En vergeet niet dat je nooit te oud bent voor de schommel.

Een vakantie met rust, natuur, peper & zout

bottom of page