top of page

De verbouwing

  
De afgelopen weken was het niet alleen verbouwen, maar ook alles opnieuw ontdekken. Veel dingen gaan hetzelfde als in Nederland, maar dan toch altijd net even een tikkie anders. Zoals je in het vorige blog hebt kunnen lezen, zijn we de meeste tijd kwijt aan het vinden van de materialen die we nodig hebben en het wachten tot ze binnen komen. 

Maar we zijn ook veel tijd kwijt aan het uitvinden hoe alles werkt in Frankrijk, wat handig is, zoeken naar interieurspullen die passen bij het plaatje wat wij in ons hoofd hebben, maar die tegelijkertijd ook duurzaam zijn. Het is veel uitzoekwerk, veel onderzoek en er zijn veel keuzes om te maken. 

Vorige week hebben we even samen even bewust stil gestaan toen het eerste huisje zo goed als af was. Natuurlijk staan er nog puntjes op de lijst die we moeten aftikken, zoals het aansluiten van een kraan en het ophangen van een bedlampje, maar toch. Even samen genieten en om ons heen kijken; dit hebben we geflikt. Trots op onszelf dat we een jaren 70 huisje een moderne warme look hebben kunnen geven. We hopen natuurlijk dat onze toekomstige gasten deze sfeer kunnen waarderen. 
 

Wat hebben we allemaal gedaan aan het eerste huisje? Om te beginnen hebben we alles gedemonteerd en het hele huis leeggehaald. We hebben eigenlijk het complete chalet gestript tot de absolute basis. Het personeel van de Franse milieustraat smulde van de ‘unieke’ accessoires uit het huisje. Telkens wanneer we weer een volle aanhangwagen komen brengen, staat er weer een medewerker klaar om even te snuffelen tussen onze spullen, op zoek naar iets bruikbaars. Na het demonteren hebben we een nieuwe vloer gelegd, nieuwe wanden geplaatst en alles geschilderd. Jelmer is druk aan de slag gegaan met het bekleden van de huisjes met pine wood in de traditionele tabaksschuur stijl die kenmerkend is voor deze regio, maar dan met een moderne eigen draai. Ondertussen ben ik het dak opgeklommen om het schoon te spuiten; ik kan je vertellen, dat was een hels karwei 😊Eind januari konden we eindelijk de bestelde keuken ophalen en zijn we flink gaan shoppen bij een XL bouwmarkt. Deze is een kleine anderhalf uur rijden bij ons vandaan, dus we hebben goed ingekocht om de reistijd extra rendabel te maken. Vervolgens konden we de keuken plaatsen, de badkamer afbouwen en allerlei andere kleine werkzaamheden afronden. Half januari had ik de meubels al besteld, gelukkig kwam na een paar weken alles binnen. Niet alles was correct geleverd, maar goed! Eindelijk hebben we alles bij elkaar en we hebben het een mooi plaatsje gegeven. Ja, we missen nog één stoel in het vijfpersoons huisje, we missen nog het stapelbed dat onderweg is en hopelijk vind ik de tijd nog om een mooi kunstwerk te maken voor aan de muur. Al met al als ik het zo schrijf, klinkt het alsof het zo gedaan was. In de realiteit was dit toch echt anders.

We vergeten nog wel eens iets mee te nemen uit de bouwmarkt. Dan hebben we net een verkeerde koppeling gekocht of kunnen we iets nog net een beetje aanpassen om het nóg beter te maken. Met vallen en opstaan zijn we ontzettend veel wijzer geworden. We hopen dan ook dat het verbouwen van de volgende chalets wat vlotter gaat.

Ik wil dus alles weer opnieuw bestellen voor de resterende huisjes, maar nu blijkt dat bijvoorbeeld de keuken van het eerste chalet uit het assortiment wordt gehaald. Nooo! Uiteindelijk hebben we een andere manier gevonden en zijn de keukens besteld. En zo blijven we zoeken en aanpassen :) 

Het eerste platform van de Family Belltent is klaar! Een platform van maar liefs bijna 50m2 groot. Het platform is voor een belltent van ruim 36m2 (met 30m2 loopruimte) met een ruim deck. Komende week kunnen we hopelijk de tent opzetten en inrichten zodra de meubels binnen zijn. 


Maar goed, wat staat er op de planning? 

Natuurlijk het verbouwen van de andere twee chalets, het bouwen van platforms voor de tenten en keuken/sanitair. Hopelijk komt ook snel het schapenhek binnen, zodat we de privé tuintjes kunnen afhekken en het terrein kunnen verdelen. Eind maart/begin april komt de aannemer. Hij begint met het ruimen van alle tegels rondom het zwembad, verplaatst bomen uit ons bos naar het midden van het terrein en hij gaat starten met het plaatsen van de septic tanks. Er worden meerdere tanks geplaatst zodat straks iedereen zonder zorgen naar het toilet kan!

De liner van het zwembad wordt in april vervangen. En daarna wordt er een fris, nieuw terras geplaatst rondom het zwembad. 

Over twee weken komen vrienden van ons gezellig vakantie vieren, maar ze komen ons ook even helpen met het afbouwen van de buitenkeuken; deze gaan we helemaal opnieuw bouwen. We bouwen er ook een klein winkeltje en een toilet in. Ondertussen heb ik een start gemaakt met het aanleggen van de moestuin. We hebben heel veel palletranden over van de verhuizing; hiermee kun je perfect kweekbakken maken voor de moestuin. En nog veeeel meer.....


We hebben nog een kleine 5 maanden de tijd om het een paradijsje te maken. We hebben de lat altijd hoog liggen, dus we blijven doorknallen. A bientôt!


Jelmer & Lotte

68 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Комментарии


bottom of page