top of page

DE VOORTGANG


Het is weer even geleden dat we een blog hebben geplaatst. En dat is niet zonder reden. In de afgelopen weken hebben we veel bezoek uit Nederland over de vloer gehad, onder meer om ons te helpen met de verbouwing. Zo was ook mijn hele familie op bezoek en die hebben allemaal keihard gewerkt in de week dat ze hier waren en dat is ontzettend fijn, want vele handen maken licht werk en we zijn weer een flink stuk opgeschoten!

Naast samen gewerkt te hebben, hebben we natuurlijk ook zeker genoten van elkaars gezelschap. Het was toch weer even geleden dat we elkaar hebben gezien. Met uitzondering van mijn moeder; ze was ondertussen al voor de derde keer hier. Mijn moeder is 65 jaar en ze sjouwt als een malle! Ze vindt het ontzettend leuk om ons te helpen, tegelijkertijd geniet ze van de rust, de omgeving en haar (naar eigen zeggen) eigen huisje (dit is de gîte die naast ons eigen huis staat en dit jaar nog niet verhuurd wordt).

Gaan we het redden om alles op tijd af te krijgen? Jazeker! In alle rust? Nee 😊

Maar daar gingen we ook niet echt van uit. Gelukkig hebben we deels hulp van de aannemer en over twee weekjes komt mijn vriendinnetje overgevlogen en zelfs mijn moeder staat alweer te popelen om deze kant op te komen.


Maar hoe gaan de vorderingen? Goed! Chalet Girolle is helemaal klaar en Chalet Cèpe is bijna klaar; we wachten inmiddels al meer dan een maand op de bestelde barkrukken, maar verder is het interieur af. Nog een paar kleine werkzaamheden in het chalet, het uitbouwen van de veranda en dan is het werk klaar voor ons. De aannemer gaat de buitenkant van de chalets bekleden, dan hebben wij meer tijd voor andere werkzaamheden. Met chalet Truffe zijn we zoetjesaan ook bezig. We zijn vooral met de chalets bezig wanneer het slecht weer is. En de afgelopen 3 weken was het erg slecht weer.Eindelijk een dagje zon! Meteen de camera gepakt.


Er is ontzettend veel regen gevallen. Dit is volgens verschillende mensen die wij hebben gesproken en die hier al heel lang wonen, één van de natste voorjaren die zij zich kunnen herinneren. Natuurlijk precies op het moment dat wij druk zijn met verbouwen! Nu is regen natuurlijk vervelend, want niemand vindt het fijn om een nat pak te krijgen, maar omdat ons domein op een kleibodem staat, verandert het hele terrein in een soort ‘mega blubber power race’ wanneer er lange tijd achter elkaar veel water valt. Vrachtwagens met zand en grind komen vast te zitten, onze aannemer schuift diagonaal van de heuvel af met zijn graafmachine op rupsbanden en wij zelf zijn inmiddels bijna kleipoppetjes geworden. Dus het natte voorjaar is verre van fijn, maar we gaan nog steeds vooruit!

Met trots kunnen we zeggen dat de buitenkeuken ook bijna klaar is. Na het afbreken van het dak, het plaatsen van nieuwe spanten en een nieuw dak, muren, een winkeltje, een toilet en alle Bastard keukenelementen, is Jelmer ook ontzettend druk bezig geweest om alles mooi op maat te maken. Hout bewerken is één van zijn favoriete hobby’s. Zo heeft hij een prachtig, 6 meter lang kookeiland gemaakt en een groot aanrechtblad met alle wastafels erin. En niet te vergeten: alle elektra en afvoeren aangelegd. Ik wandel er elke keer tussendoor met een schuurapparaat of een kwast :) Binnen twee weken wordt het grind geleverd en dan kunnen we de buitenkeuken ook aftikken van ons lijstje.

De moestuin is gereed, we gaan komende week een start maken met het speelveld voor de kinderen en ik ben stiekem alvast aan het kijken voor een leuk kippenhok. Kan niet wachten om kippen uit te zoeken! Het grote voordeel van veel regen is dat alle bomen en struiken die we hebben geplant, het erg goed doen. We hopen dat alles snel goed aangroeit, zodat we iedereen de privacy kunnen bieden die wij in gedachten hebben.


Volgende week lijkt de zomer hier dan eindelijk te beginnen met temperaturen van 25+ graden! Het zwembad moet volgende week ook leeggepompt worden, want op 16 mei wordt de liner van het zwembad vervangen en daarna gaat de aannemer alle terrastegels rond het zwembad vervangen. Dat wordt nog een flinke klus. Maarliefst 200m2 bestrating wordt vervangen in mooie klinkers. Maar voor nu gaan we weer snel verder aan het werk. We kunnen niet wachten om iedereen te verwelkomen op ons prachtige domein.


A bientôt Lotte

97 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page