top of page

Jullie kunnen naar de wc!


Toegegeven dat het alweer een tijdje geleden is dat wij via een blog iets van ons hebben laten horen. Online is het dan misschien wel rustig, maar hier in de Périgord is het des te drukker. Op ons domein wordt op dit moment keihard gewerkt om de puntjes op de i te zetten. Zoals je wellicht al in een eerder blog hebt kunnen lezen, heeft het kletsnatte voorjaar ons wat vertraging opgeleverd, maar inmiddels zijn de weersomstandigheden weer goed. Variërend van 20 tot 28 graden met zo hier en daar nog een klein buitje is het prima te doen.

Onze aannemer heeft alle werkzaamheden met betrekking tot de septic tanks afgerond. Voor de mensen die deze zomer bij ons komen verblijven hebben we dan ook een belangrijk en positief bericht: “Jullie kunnen naar de wc!” Dat was nog even spannend, want in de afgelopen maanden leek het er zo nu en dan meer op dat de aannemer met zijn graafmachine in een enorme bak satésaus aan het roeren was, dan dat hij daadwerkelijk een afvalwatersysteem aanlegde. Maar zoals ik al zei, het extreem natte voorjaar lijkt voorbij.Wij zelf zijn momenteel hard en het werk om het toiletgebouw en de keukens van de glampingtenten af te ronden. De laatste waterleidingen en afvoeren worden aangekoppeld en zo hier en daar plant Lotte nog een extra struik voor nét dat beetje extra privacy.


De chalets zijn klaar, alleen in het derde chalet moeten we nog een paar kleine afwerkingsdingen doen. En dan nog écht de laatste dingen: Verlichting op het veld, zodat je in het donker ook veilig in je accommodatie kunt komen. Het zwembad vraagt wat extra aandacht, want naast het feit dat wij tot onze spijt de geplande vervanging van de liner niet door konden laten gaan omdat het bedrijf dat we daarvoor hebben ingeschakeld niet aan het werk kon in verband met het natte voorjaar, hebben we nu ook een kapotte pomp. Eén van de twee pompen werkt niet en daardoor werkt de filtering niet optimaal. Momenteel is het dus heel veel handmatig schoonmaken totdat de monteur tijd heeft om onze kant op te komen.
Dezelfde aannemer die eerder bezig was met de aanleg van onze septic tanks, is momenteel erg druk met het leggen van de bestrating rondom het zwembad. Dat begint er al goed op te lijken en eerlijkgezegd kunnen wij zelf niet wachten tot de bestrating af is en de pomp van het zwembad het weer doet, zodat we eindelijk een verfrissende duik kunnen nemen.Afgelopen week hebben wij onze steenoven opgehaald bij een bedrijf in de buurt, gisteren hebben we ‘m op zijn plek gezet (weegt 500 kilo, was een beste klus), op het terras voor de buitenkeuken, naast de Ofyr en de afgelopen avonden zijn we ‘m rustig aan het inbranden, zodat we deze zomer ook met deze houtgestookte oven aan de slag kunnen!

Lotte is flink bezig geweest in ons winkeltje. De koelingen staan op hun plek en de schappen zijn ook bijna af. Nog even en dan kan ons zorgvuldig uitgezochte assortiment van lokale producten erin.“Doen jullie dan ook nog iets anders dan werken?” Euhm.. nee, eigenlijk niet. Ow wacht! Afgelopen zaterdag vierde ons dorp haar jaarlijkse feest en dat mochten we natuurlijk niet missen. Op de parkeerplaats van de feestzaal (salle de fêtes) van Saint André d’Allas waren lange tafels geplaatst met rondom wat foodtrucks, spelletjes voor de kinderen en een podium voor de band en de dj. Aangezien de feestzaal zich aan het begin van onze oprit bevindt, konden we letterlijk niet om dit dorpsfeest heen. Dus we hebben onze fietsen afgestoft en de bandjes opgepompt en zijn we voor het eerst sinds we hier wonen op de fiets op pad gegaan. Bij aankomst bleken we overigens de enige fietsers te zijn.. de rest van het dorp was met de auto. Het sfeertje was heerlijk en de hamburger van eend die Lotte had gekozen, trouwens ook. Mijn entrecote was in potentie prima, maar werd gebakken op een bakplaat op gas.. Ja, we kunnen de fransen nog best wat leren als het om buitenkoken gaat 😉


à bientôt!


Jelmer
94 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Σχόλια


bottom of page