top of page

REGEN, GANZEN EN BOUWEN...


Ze zeggen weleens “Alles wat nu valt, kan straks niet meer vallen” en als dat echt zo is, dan wordt het een kurkdroge zomer, want man man, wat is er veel regen gevallen in de afgelopen weken. Bospaden veranderden in snelstromende riviertjes, de leeggepompte vijver in onze tuin is weer vol en de oprit, tsja…

Tussen de buien door zijn we buiten hard aan het werk. Tijdens de buien werken we binnen hard en zo vullen we de meeste dagen hier in de Dordogne. Maar zo nu en dan is er ook tijd voor wat anders...

Het eerste weekend van maart wordt in Sarlat traditioneel het Fest’ Oie gehouden. Vrij vertaald: het feest van de gans. Dus op zondag struinden wij door het centrum van Sarlat, tussen de rondlopende ganzen, kraampjes met alles wat met ganzen te maken heeft en uiteraard veel eten en wijn. Het Fest’Oie draait eigenlijk om het diner. Dat wordt gehouden in een zaal waar lange tafels staan opgesteld en waar een paar honderd hongerige gasten zich urenlang tegoed doen aan een diner dat bestaat uit maarliefst 15 gangen gans. De kaarten voor dit diner zijn elk jaar in een mum van tijd uitverkocht en wij hebben dit keer dus achter het net gevist. Maar misschien is het maar beter ook, want nu hebben we nog een jaar de tijd om genoeg eetlust te ontwikkelen voor 15 gangen van de gans.

Maandag zijn we weer met goede moed en verse energie aan de slag gegaan met onze verbouwing. De buitenkeuken begint vorm te krijgen en dat is een flinke klus. Het gebouwtje wat er stond, was bouwkundig niet helemaal verantwoord. De vorige bewoners hadden dit in gebruik als een soort spa. Er stond een hottub en een sauna. Deze hebben we weggehaald en met de hulp van onze lieve vrienden Peter-Paul en Jacqueline hebben we vervolgens ook het volledige dak verwijderd. Eigenlijk zijn alleen een aantal pilaren blijven staan. Maar sinds vandaag liggen alle spanten die we nieuw hebben gemaakt, op hun plek. Straks kan het nieuwe dak erop en dan kunnen we aan de slag met het plaatsen van het enorme kookeiland, het aanrecht en natuurlijk de Bastards!

Onder hetzelfde nieuwe dak van de buitenkeuken komt straks ook ons winkeltje. Daar gaan we lokale producten verkopen en de verse oogst uit onze moestuin die ook langzaam maar zeker ook vorm begint te krijgen.
Een eind verderop op ons terrein staat het platform voor onze eerste glampingtent. Inmiddels is het vrijdag en we hebben het platform van een veilige reling en een trappetje voorzien. Daarnaast hebben we de eerste tent op z’n plek gezet en Lotte heeft deze heel fijn ingericht. De tent die nu staat, is de eerste van onze twee family tenten. Deze is geschikt voor vier personen en voorzien van een heerlijk tweepersoonsbed en een bank die kan worden uitgeschoven tot twee eenpersoonsbedden. Aan de ene kant van het deck staat een picknicktafel waar je straks lekker van je maaltijd kunt genieten en aan de andere kant van het deck komt nog de bar. We zijn dus nog niet helemaal klaar. Het schaduwdoek hangt nog niet boven het deck, we gaan het tuintje nog inrichten en we moeten nog aan de slag met het maken van de badkamer, maar je krijgt wel alvast een goede indruk van alles wat er deze zomer op je staat te wachten. Lotte heeft foto’s van de tent gemaakt voor onze website en nu kan de focus weer even terug naar de buitenkeuken.

Maar het is weer bijna zaterdag, dus ook weer tijd voor een beetje weekend en wat andere dingen dan alleen maar verbouwen. Want we leven per slot van rekening in Frankrijk!


À Bientôt! Jelmer

73 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page